Pages

Tuesday, December 23, 2014

Upside down house in Malacca


Fuh..tajuk macam tajuk omputeh..hehe sebenarnya bukan rumah pun yang terbalik kat melaka ni..tapi barang-barang yang ada kat dalam bilik ni jer yang terbalik,,,dari luar semua normal jer..kalau ke Melaka cari rumah terbalik dari luar macam kat Sabah tu memang tak jumpa la jawabnya..

Haha pandai-pandai la cari angle nak tengok

Tapi nak cari tempat nie senang je..cari jer hotel Sri Costa, masuk jalan tu dan terus pusing jalan belakang..sebab kat situ jalan sehala..kalau nak senang pergi je ke Banda Hilir, kalau dari arah Muar atau Ujung Pasir, ikut jalan belakang Mahkota Prade, tapi jangan naik fly over..lalu jalan bawah...akan jumpa satu smpang kanan untuk buat U turn..masuk je simpang tu, tapi jangan pusing balik, cari je jalan PM 7..memang akan jumpa..senang je..lot kedai je..tapi 2 lot..kalau susah sangat, waze jer..hehe..ni alamat dia..

Upside down house gellery
G12 & G 14,PM 7 Plaza Mahkota,
75000 Banda Hilir, Melaka



Sebenarnya rumah terbalik kat Melaka ni baru jer lagi..ramai lagi yang tak tahu...kalau tanya orang kat kawasan situ pun ramai yang tak tau..sebab dari luar memang tak nampak terbalik pun..tapi yang bagusnya kita boleh ambil gambar kat dalam bilik ni..sebelum datang kena pastikan bateri kamera full..hehe..tapi kena kreatif la cara ambil gambar ni, baru dapat hasilkan gambar yang terbaik..
aku memang suka ambil gambar aka candid gambar orang..tapi sebab masa masuk tu ramai, ruang untuk mengambil gambar ni dah terhad..jadi kreativiti tak dapat diserlahkan sangat..haha kunun kreatif la sangat..

Biar gambar menceritakan segalanya....

masuk je bilik terus nampak ruang tamu..macam konsep rumah teres...masuk ruang tamu terus nampak dapur..lengkap dengan peti ais dan kitchen cabinet...meja makan, penyapu, pasu bunga...semua pun terbalik..pusing ke kanan boleh terus masuk ke dalam bilik yang lengkap dengan almari, katil, langsir, side table..semua pun terbalik juga..dah kata bilik terbalik kan...ada juga tandas yang lengkap dengan berus gigi dan ubat giginya sekali..haha kreatif..


bayaran masuk RM 15 untuk dewasa..kanak-kanak tak ingat la..hehe..tapi masa aku pergi hari tu ada promotion kot..jadinye dewasa RM13.50 dan kanak-kanak RM9.00..sekali masuk hanya 35 orang sahaja,kebetulan hari tu aku sampai awal (ye la..orang dekat) jadi tak perlu beratur pun..terus je masuk..alhamdulillah..

masuk je kat dalam rumah tu, ada pekerja yang akan terangkan cara nak ambil gambar..(siap ada tutorial pulak)hehe..tapi yang paling best sekali, kau dudukla la lama mana pun..takde orang nak marah..takde masa yag ditetapkan pun..jangan tidur baring kat situ sudah la...

k layan je la gambar ye...

1 comment:

  1. salam. hee sonoknye gi upside down house melaka ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...