Bahan - bahan:
Bahan utamanya mestilah macaroni yang telah direbus
Makaroni
100g Anchor unsalted butter / butter biasa pun boleh
20g bawang putih (dicincang)
5g Lada hitam tumbuk kasar
200g Anchor culinary cream
5 kpg Anchor slice cheese (Cheddar)
Cendawan butang
Udang / sosej
Garam dan serbuk pati ayam secukup rasa
Hiasan : Daun pasli cincang
anchor culinary cream
Penambah perisa
Unsalted butter..guna untuk menumis bawang
Cheese Slice utk memekatkan kuah
rebus sekejap cendawan ni utk hilangkan rasa maung
Cara - cara:
1. Tumis bawang putih sehingga wangi dan tambahkan lada hitam. Kacau rata.
2. Masukkan Culinary Cream, kacau dan reneh sehingga pekat.
3. Masukkan cendawan butang, sosej atau udang.
4. Masukkan garam dan kiub ayam.
5. Masukkan makaroni yang telah direbus dan di tos. Gaul rata.
6. Masukkan ke dalam mangkuk hidangan dan hias mengikut citarasa sendiri.
Cairkan unsalted butter
tumis bawang sehingga naik bau
masukkan culinary cream cheese
masukkan pula cheddar slice cheese
Masukkan udang dan sosej
masukkan makaroni dan gaul rata
Ai..sampai terlelap cik nafsiah..
gaul rata makaroni dan cheese
sedia utk masukkan butter
sibuknye semua orang..
antara pemantau yag sempat hadir..kih..kih..
1 malaysia..
antara master chef yang bertungkus lumus wat kerja pmbantu..
No comments:
Post a Comment