Pages

Wednesday, March 9, 2011

Macaroni Cheese



Bahan - bahan:
Bahan utamanya mestilah macaroni yang telah direbus

Makaroni
100g Anchor unsalted butter / butter biasa pun boleh
20g bawang putih (dicincang)
5g Lada hitam tumbuk kasar
200g Anchor culinary cream
5 kpg Anchor slice cheese (Cheddar)
Cendawan butang
Udang / sosej
Garam dan serbuk pati ayam secukup rasa
Hiasan : Daun pasli cincang

anchor culinary cream



Penambah perisa

Unsalted butter..guna untuk menumis bawang

Cheese Slice utk memekatkan kuah

rebus sekejap cendawan ni utk hilangkan rasa maung

Cara - cara:
1. Tumis bawang putih sehingga wangi dan tambahkan lada hitam. Kacau rata.
2. Masukkan Culinary Cream, kacau dan reneh sehingga pekat.
3. Masukkan cendawan butang, sosej atau udang.
4. Masukkan garam dan kiub ayam.
5. Masukkan makaroni yang telah direbus dan di tos. Gaul rata.
6. Masukkan ke dalam mangkuk hidangan dan hias mengikut citarasa sendiri.

Cairkan unsalted butter

tumis bawang sehingga naik bau

masukkan culinary cream cheese

masukkan pula cheddar slice cheese

Masukkan udang dan sosej

masukkan makaroni dan gaul rata

Ai..sampai terlelap cik nafsiah..

gaul rata makaroni dan cheese

sedia utk masukkan butter

sibuknye semua orang..

antara pemantau yag sempat hadir..kih..kih..

1 malaysia..



antara master chef yang bertungkus lumus wat kerja pmbantu..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...