Pages

Sunday, April 21, 2013

Sambal Kicap Cili

Since kawan-kawan n adik beradik asyik dok minta resepi sambal kicap ni, aku pun letak entry ni untuk kawan-kawan..sebenarnya aku bukan pandai masak, tapi aku buat blog ni sebab nak kumpul resepi yang aku dapat..resepi ni pun aku dapat dari kak roziah..bekas pembantu makmal kat sekolah aku..jom cuba!!!

2 labu bawang putih

1 peket cili padi..aku suka guna jenis yang ni sebab pedas 'meletop'

panaskan minyak dan goreng cili dan bawang putih

goreng sampai kekuningan..kalau tak tahan pedas, lebihkan lagi bawang putih tu

tutup kuali masa menggoreng sebab dia akan meletop-letop

dah kekuningan,angkat dan sejukkan..lepas tu boleh blend dengan kicap masin dan kicap manis

tara...siap! masukkan dalam peti ais..bila nak guna campurkan dengan kicap dan perahan limau

1 comment:

  1. Terima kasih for the receipe, saya juga mencubanya :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...